Tipegő kert Bölcsőde

1144. Budapest, Tipegő u. 3-5.

Tel.: 1/384-0117

e-mail: tipegokert@zugloibolcsik.hu

Vezető: Takáts Krisztina m.b.

Helyettes: Mihálik Tünde m.b.

 

Intézményünk 96 férőhelyes, 4 egységgel (Brumi csoport, Méhecske csoport, Halacska csoport és Süni csoport), 8 csoporttal működik. Gondosan ápolt, parkosított kertje a gyermekek önfeledt játékát biztosítja. Az itt megtalálható homokozók és különböző mozgásfejlesztő eszközök biztosítják a gyermekek mozgásigényének kielégítését. Fontosnak tartunk minden mozgásos tevékenységet, mert az a kisgyermek számára a világ megismerésének forrása és színtere, egészséges fejlődésének alapja. Időjárástól függően a lehető legtöbb időt töltik a gyermekek az udvaron. Kertünk tágas, fákkal övezett, füve ápolt és dús. Nyáron fekvésének köszönhetően délelőtt és délután is van árnyékos része.

A csoportszobákat a kisgyermeknevelők ízléses díszítésekkel varázsolják barátságossá. Amíg a szülők dolgoznak a gyermekek szeretetteljes légkörben, nyugalomban, de tevékenyen töltik napjaikat, amelyhez hozzáértő szakemberek nyújtanak segítséget. Kisgyermeknevelőink többségében fiatal kollégák, akik számára a gyermekek szeretete és felhőtlen mosolya adja a szakmájuk legnagyobb sikerét. Hivatásuk iránti alázattal, fiatalos lendülettel és türelemmel gondozzák-nevelik a rájuk bízott gyermekeket.

Gyógypedagógus szakemberek is segíti a bölcsődei dolgozók munkáját, akik mind a családok, mind a kisgyermeknevelők számára segítséget nyújtanak a gyermekek fejlődésének folyamatában.

Intézményünkben célként tűztük ki az egészséges életmódra nevelést, továbbá a megelőző intézkedéseket. Úgy gondoljuk, hogy a prevencióra már ebben a korban oda kell figyelni. A szülőket kell megnyernünk, hogy ebben partnerek legyenek. Ehhez szorosan kapcsolódik a család és a bölcsőde kapcsolatának további mélyítése és hatékonyabbá tétele. Tudjuk, hogy a közös programok a családokkal fennálló együttműködésünket pozitív irányba mozdítják.

Közel 10 éve használjuk a sószobát, melyet a gyermekek az őszi és téli időszakban naponta vehetik igénybe, így immunrendszerük erősödik. A sószoba alkalmas alsó és felső légúti megbetegedések – mint orrdugulás, köhögés, hörghurut – továbbá asztma, allergia, egyes bőrbetegségek tüneteinek mérséklésére.

A Tipegő kert Bölcsőde szívügye a gyermekek kiegyensúlyozottsága a bölcsődében és otthon egyaránt!