Meseház Bölcsőde

1144. Budapest, Ond vezér sétány 9-11.

Tel.: 1/383 – 7570

e-mail: mesehaz@zugloibolcsik.hu

Vezető: dr. Nagyné Vinkovics Nóra

Helyettes: Palik Judit

 

Bölcsődénk a Füredi úti lakótelepen, az Ond Vezér sétány 9-11. sz. alatt, az Örs Vezér terétől 2 trolibusz megállóra, könnyen megközelíthető helyen található.

Bölcsődénk feladatának tekinti: a szülők munkaideje alatt gyermekük szakszerű nevelését, gondozását, a testi épségük megőrzését, a minél több élményhez, tapasztalási lehetőséghez juttatását, ezzel segítve személyiségük kibontakozását és fejlődését.

Az intézményünk jelenleg 128 férőhelyes, 5 egységgel (Micimackó, Katica, Napsugár, Süni, Pillangó csoport), ezen belül 10 csoportszobával működik. Minden csoporthoz játszóudvar tartozik, mely a gyermekek önfeledt játékát tudja biztosítani. Rossz idő esetén bölcsődénkben különböző foglalkoztató szobákat alakítottunk ki,  van mozgás, – kreatív, és sószobánk, melyeket egyszerre maximum 7 gyermek vehet igénybe saját kisgyermeknevelőjük felügyeletével.

A táplálkozás területén elsősorban arra törekszünk, hogy a gyermekeknek minél egészségesebb ételeket tudjunk biztosítani. Az étlapot élelmezésvezető állítja össze dietetikus szakember segítségével, ügyelve arra, hogy a gyermekek kalória és tápanyagigénye maximálisan ki legyen elégítve. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ételeink friss alapanyagokból készüljenek.

Nevelésünk célja: testileg-, lelkileg edzett, egészséges önbizalommal rendelkező, az óvodai környezetbe beilleszkedni tudó, önálló, kiegyensúlyozott gyermekek nevelése a családdal együttműködve. A gondozás és a játék biztosításával boldog, derűs kisgyermekkor megteremtése.

Mit nyújt a bölcsődénk?

  • Egyéni bánásmódot, a gyermekek tiszteletben tartásával.
  • Saját kisgyermeknevelő rendszert, tapasztalt, hozzáértő és gyermekszerető szakemberekkel.
  • Fokozatos anyás beszoktatás lehetőségét, az új helyzethez való könnyebb alkalmazkodás érdekében.
  • Jól összeállított, rugalmas napirendet, a gyermekek igényeinek figyelembevételével.
  • Nagy csoportszobákat, a korcsoportoknak megfelelő játékeszközökkel.
  • Nyílt napokat, közös programokat a szülőkkel (farsang, kerti-parti, búcsúuzsonna
  • Magas szintű kommunikációt a bölcsőde és a családok között.