Ringató Bölcsőde

1145. Budapest, Bácskai u. 17/a

Tel.: 1/383 – 6916

e-mail: ringato@zugloibolcsik.hu

Vezető: Klein Anikó

Helyettes:

 

Bölcsődénk Zugló csendes, családi házas övezetében a Bácskai u.17/a sz. alatt, adaptált épületben működik 1952. május 3.-a óta.

Négy csoportszobában 47 gyermek gondozását-nevelését vállaljuk szakképzett kisgyermeknevelők közreműködésével. Csoportszobáink nagysága a gyermekek létszámához igazodik, a szobák tágasak, világosak. A szabad játékot a színes, változatos, a gyermekek életkorának és fejlettségi szintjének megfelelő, sokféle tevékenységre lehetőséget kínáló játékkészlet biztosítja.

A kisgyermekek játszókertje az utca zajától védett, zárt területen helyezkedik el. Az árnyat adó fák alatt a gyermekek sok időt tölthetnek a szabadban, ahol a telepített játékeszközök mellett változatos mozgásfejlesztő játékokkal biztosítjuk játéktevékenységüket.

Munkánkat Szakmai Program alapján végezzük, mely előírja a gondozási-nevelési alapelveket. A gyermekeket érzelmi biztonságot nyújtó, családias, szeretetteljes légkörben gondozzuk és neveljük. Célunk és feladatunk a gyermeki személyiség teljes kibontakoztatása – az egyéni sajátosságok figyelembevételével –, a személyes, szociális és kognitív kompetenciák fejlődésének segítése, az alapvető gyermeki jogok tiszteletben tartásával.

Fontosnak tartjuk a szülőkkel való, bizalmon alapuló kölcsönös partneri viszony kialakítását, a nevelési elvek egyeztetését, ami a gyermekek fejlődése szempontjából kiemelten fontos. A nevelési év folyamán folyamatosan szervezünk közös programokat a családokkal. Megrendezésre kerül többek között a tökfaragás, az Adventi vásár, a húsvéti tojásfestés, az anyák- és az apák napja, és a gyermeknap is.

Szakmai munkánk megismerésére, tájékozódó látogatásokon, nyílt napokon is lehetőséget adunk.

Fontosnak tartjuk a magas szintű szakmai kisgyermekellátást, ezért a bölcsőde összes dolgozója folyamatosan részt vesz különböző továbbképzéseken is.

A bölcsődés korosztály ételféleségeinek elkészítése saját főzőkonyhánkban történik. Az ételsorok szakszerű és korosztályra specializált összeállítására különösen nagy figyelmet szentelünk, különböző típusú táplálék allergiás gyermekek étkeztetését is biztosítani tudjuk.

Bölcsődénkben létesített, só téglával kirakott, valamint Somadrin sóoldattal párásított só-szobát ősztől tavaszig, minden nap a napirendbe illesztve vehetik igénybe a gyermekek.

Külön szolgáltatás részeként időszakos gyermekfelügyeletet biztosítunk. A szolgáltatás előre egyeztetett időpontokban, hétköznapokon 8-16 óra között vehető igénybe, heti maximum 30, napi maximum 6 órában.

Eredményességünket – többek között – a bölcsőde kedvező helyének, családias szeretetteljes légkörének, a kollektíva összehangolt, egymást segítő munkájának tulajdonítjuk.

Intézményünk továbbra is szeretettel várja a zuglói kisgyermekes családokat!