Mazsola Bölcsőde

1141. Budapest, Tihany tér 37-39.

Tel.: 1/363 – 1605

E-mail: mazsola@zugloibolcsik.hu

Vezető: Gaál Ilona

Helyettes: Nagyné Gyarmati Ildikó

 

A Mazsola Bölcsőde Zugló kertvárosi részén jól megközelíthető helyen található. Óriási játszókerttel rendelkező intézmény. Fákban, növényekben bővelkedő, ideálisan váltakozó árnyékos és napos területekkel. A kerti játékeszközeink az európai uniós szabványnak és a bölcsődés korosztálynak megfelelnek.

Öt gondozási egységgel rendelkezünk, amelyekben szobánként 12 kisgyermek elhelyezését tudjuk biztosítani. A csoportszobáink korszerű berendezései, játszó és pihenősarkok kialakításával a gyermekek, egyéni és a csoportos játék igényét és a pihenés, visszavonulás lehetőségét is lehetővé teszik.

Nyáron kellemes vízhőmérsékletű párakapu biztosítja a gyermekek felfrissülését.

Változatos programjainkkal igyekszünk még színesebbé tenni a hétköznapokat. Bölcsődénkben már évek óta nagy sikert arat a havi rendszerességgel működő Mazsola klub. Aktualitásnak megfelelően bábműsorral, kézműveskedés széles repertoárjával, zenés táncházzal kedveskedünk a gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Hitvallásunk, hogy teret-időt lehetőséget biztosítsunk a gyermeki személyiség kibontakoztatására. Bölcsődénk nevelési célja, hogy segítséget nyújtson a családoknak, hogy a gyermekek a fejlődési útján egészségesen haladva, a lehetőségek széles körével úgy kerüljenek kapcsolatba, hogy képesek legyenek kiválasztani a személyiségüknek megfelelőt. Szeretnénk hozzásegíteni a családokat, hogy a gyermekeik lelkileg szabad és szellemileg kreatív emberré  válhassanak.

A harmonikus fejlődés elősegítése kizárólag egy olyan családias, derűs légkörben valósulhat meg, amely a fizikai és érzelmi biztonság megteremtésével, odaforduló szeretettel, elfogadással fűszerezve tölti be funkcióját, éppen, úgy ahogyan a Mazsola bölcsődében évek óta munkálkodó elhivatott és jól képzett szakemberek azt megvalósítják. Bölcsődénk olyan speciális elvárásoknak is eleget kíván tenni, mint a környezettudatos és egészséges életmódra nevelés. Az egészséges táplálkozás szem előtt tartását elengedhetetlennek tartjuk. Ennek tükrében, saját főzőkonyhánkban, modern konyhatechnikai eljárásokkal készíti, rostban és vitaminokban gazdag ételeinket diétás szakácsunk. Élelmezésvezetőnk nagy gondot fordít a változatos, idényszerű minőségi alapanyagok, pékáruk összeválogatására. Étlapjainkon a reform alapanyagok egész tárháza megtalálható.  Mindezek által lehetőségünk van eltérő étkezésű gyermekek fogadására is.

A bölcsődei alapellátáson túl, az üres férőhelyek függvényében, időszakos gyermekfelügyelettel segítjük a családokat, amely térítési díj ellenében vehető igénybe.

Számunkra fontos a gyermek otthoni szokásainak megismerése, a család életritmusának szem előtt tartása. Együttműködésünk alapja a bizalom, tisztelet és őszinteség.