Aprótalpak Bölcsőde

1141. Budapest, Jerney u. 32.

Tel.: 1/363 – 0053

e-mail: aprotalpak@zugloibolcsik.hu

Vezető: Megyeriné Fácska Judit

Helyettes: Horváth Krisztina

 

Az Aprótalpak Bölcsőde, Zugló kertvárosi részén, 128 férőhellyel üzemel, ami a Jerney és Jeszenák utcai saroktelken fekszik. Tömegközlekedéssel és autóval is jól megközelíthető. Családi házak között, csendes övezetben, jó levegővel, nagy rendezett gumitéglázott udvarral, uniós játékokkal várjuk a gyermekeket. Rugalmas napirendünk lehetőséget ad a bőséges szabad mozgásra, ami serkenti az ön- és a környezet megismerési folyamatait.

2012 nyarán teljes körű felújításra és korszerűsítésre Európai Uniós támogatással, fal,- tető hőszigetelésére, víz-, villany-, fűtés, csatorna-rendszer, nyílászárók cseréjére került sor. 2014-től a tetőkre helyezett napelemek látják el az épületet elektromos energiával.

Az intézményünkben kétféle sószoba található: Somadrinos és himalájai. Az egyik meleg-, a másik hideg sószoba. Kialakításra került még egy fényterápiás szoba is. Ezeket a helyiségeket kiscsoportosan, igény szerint vehetik igénybe a gyermekek. Kertünkben „cumifát” neveztünk ki, ennek ágaira felakaszthatják a cumijaikat a gyermekek, megkönnyítve ezáltal a leszokást. Az egészséges talpboltozat kialakítását taposó ösvénnyel segítjük elő.

Intézményünkben lehetőség van időszakos gyermekfelügyeletre. A szolgáltatás, a szülők számára külön  megállapodással érhető el, amely részletesen tartalmazza az intézmény, és a szülők részéről is teljesítendő jogokat és kötelezettségeket, valamint a fizetendő térítési díjakat.

Csoportszobáink tágasak, hangulatosak, otthonosan berendezettek. A gyermekek szabad kibontakozásában az őket körülvevő személyi és tárgyi környezet szerepe meghatározó, ezért ezekre fokozott hangsúlyt fektetünk.

A kisgyermeknevelők szeretetteljes munkájukkal segítik a gyermekek fejlődését. A szülőkkel együttműködve életkoruknak és fejlettségüknek megfelelően egyéni szükségleteiket figyelembe véve, családias környezetben gondozzuk, neveljük őket. Így minden gyermek saját tempójában tud fejlődni, amivel lehetővé válik egyéniségük kibontakozása. Gondot fordítunk arra, hogy megtanuljanak egymásra figyelni, és egymást elfogadni. Egész napjukat a játék szövi át és határozza meg. Eszközünk a szeretet, mely minden nehézségen átsegíti őket.

Tudatosan törekszünk arra, hogy önállóak, és befogadóak legyenek, mire eljön az óvodába való átlépés.

 

Munkánk gyümölcse a gyermekek mosolya, és a szülőktől kapott pozitív visszajelzés.

„Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, ami lehetőséget ad az apró magvak számára, hogy azzá váljon, amivé fejlődni képes.” /Thomas Gordon/