Patakparti Bölcsőde

1147. Budapest, Ilosvai tér 5-7.

Tel.: 1/252 – 0144

E-mail: patakparti@zugloibolcsik.hu

Vezető: Aklanné Simon Edina

Helyettes: Szikszó Evelin

 

Bölcsődénk a Rákos-patak partján, kertvárosi övezetben fekszik. 102 férőhelyes intézményünk 4 csoportjának – Halacska, Maci, Kiskacsa, és Pillangó – 8 szobája biztosítja a gyermekek magas színvonalú napközbeni ellátását.

Tágas, világos csoportszobáinkban a gyermekek életkorának és fejlettségi szintjének megfelelő játékkészlettel igyekszünk a nyugodt, szabad játék lehetőségét megteremteni.

Az árnyat adó fákkal tagolt játszókertünkben minden évszakban kellemesen érzik magukat bölcsődéseink. Az Európai Uniós szabványoknak megfelelő udvari játékaink változatos mozgáslehetőséget nyújtanak.

Saját főzőkonyhánkban, szakképzett élelmezésvezető irányításával biztosítjuk a korszerű és egészséges táplálkozást.

Bölcsődénkben a légúti fertőzések megelőzése érdekében ősztől tavaszig, a jól szervezett napirendbe iktatva a gyermekeknek  sószoba áll rendelkezésükre, melynek gyógyító hatását a Himalájai sótéglafalak biztosítják.

A már hagyománnyá vált Bölcsődekóstolgató nyílt napunkkal, illetve közös ünnepek megszervezésével igyekszünk vonzóbbá tenni intézményünket.

Férőhelyek függvényében lehetőség van időszakos gyermekfelügyeletet is igénybe venni, melynek térítési díja van, a 7/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet szerint a szolgáltatás díja: 490 Ft/óra, minden megkezdett óra esetén. A bölcsődei ellátás keretében nyújtott étkezési díja naponta: reggeli 83 Ft, tízórai 19 Ft, ebéd: 290 Ft, uzsonna: 66 Ft

A bölcsődei nevelés feladatai:

  • A családok támogatása, annak erősségeire építve a szülői kompetenciafejlesztés
  • Egészségvédelem, az egészséges életmód megalapozása
  • Az érzelmi fejlődés és a szocializáció segítése
  • A megismerési folyamatok fejlődésének segítése

Bölcsődénk célja, hogy a gyermekek az általunk teremtett barátságos, szeretetteljes, biztonságos környezetben váljanak testileg, szellemileg, érzelmileg egészségessé, kiegyensúlyozottá, képesek legyenek a jól működő társas kapcsolatokra. A gyermekek nyitottságára építve a bölcsődénk segítse elő, hogy gyermekeink tudjanak rácsodálkozni a természetben és az emberi környezetünkben megmutatkozó jóra és szépre, tiszteljék és becsüljék meg azokat.

Legfőbb nevelési eszközünk a gyermekek szeretete, szakmai munkánk sikerének eredménye gyermekeink mosolya, és a szülők pozitív visszajelzései.