Vadvirág Bölcsőde

146. Budapest, Thököly út 92.

Tel.: 1/383 – 3318

e-mail: vadvirag@zugloibolcsik.hu

Vezető: Balázs Katalin

Helyettes: Józsa Éva

 

Bölcsődénk 42 férőhelyes intézmény, 2 csoporttal üzemel. Nem bölcsődének épült, ezáltal helyiségei egyediek és családiasak. Közlekedési eszközökkel jól megközelíthető. A ház bár forgalmas úton áll, de a kertje a jóval csendesebb Ilka utca felé terül el. Az udvarra való lejutás lépcsőn történik, ez is segíti a gyermek összerendezett szem-kéz, mozgás koordinációnak fejlődését.

A gyermekek számára igen lényeges, hogy minél több időt töltsenek a szabad levegőn. Az udvaron való tartózkodást csak kánikulában, esőben, erős havazásban, sűrű ködben, szmogban nagy erejű szélben mellőzzük. A tágas játszóudvarunkon sokféle mozgásfejlesztő eszközök, homokozó, trambulin szolgálja a gyermekek örömét, az árnyas fák alatt.

Intézményünkben szeretetteljes családias légkör megteremtésére nagy hangsúlyt fordítunk, boldog és felejthetetlen bölcsődés éveket szeretnénk nyújtani a bölcsődéseinknek és családjaiknak.

Nyílt napokon lehetőséget biztosítunk a szülőknek, hogy megismerhessék bölcsődénket, munkatársainkat, a gyermeket körülvevő környezetet. Felelősséget érzünk a szülők tájékoztatásáért, a családokkal való együttműködésért, a kölcsönös bizalmon alapuló korrekt partneri viszony kialakításáért.

Azt valljuk, hogy a gyermekkor legfontosabb tevékenysége a játék, amely segít a világ megismerésében és befogadásában, elősegíti a testi, értelmi, érzelmi és szociális fejlődést. A kisgyermeknevelők a játék feltételeinek -megfelelő hangulat, hely, idő eszközök biztosításával- és a nevelői magatartásukkal támogatják az elmélyült nyugodt játéktevékenységet és kreativitást. A játék ad lehetőséget a társas kapcsolatok fejlődésére, és az együtt játszás örömére.

Bölcsődénk saját főzőkonyhával rendelkezik. A gyermekek táplálása az életkori sajátosságainak és igényeinek megfelelően történik. Napirendünk lehetővé teszi, azt, hogy nyugodt körülmények között étkezhessenek.  A helyes étkezési szokások elsajátításra nagy súlyt fektetünk. Változatosan összeállított egészséges alapanyagokból az évszaknak megfelelően sok főzeléket, kerti veteményt és gyümölcsöt kínálunk.

Szervezett programjainkkal, ismerkedő délután, őszi kreatívoskodás, karácsonyi vásár, farsang, tavaszi barkácsolás, anyák napja, gyermeknap, búcsú uzsonna, erősítjük a családok és a bölcsőde kapcsolatát.

Ugyancsak jó kapcsolatot ápolunk a környező óvodákkal, az intézmény váltás megkönnyítése érdekében.