Csibe Bölcsőde

1143. Budapest, Utász u. 23.

Tel.: 1/252 – 7080

e-mail: csibe@zugloibolcsik.hu

Vezető: Oláh Vivien

Helyettes: Murgné Bartus Piroska

 

A Csibe Bölcsőde Zugló jól megközelíthető központi részén, a Puskás Ferenc Stadion közelében található, az Utász utca 23 szám alatt.

Bölcsődénk 42 férőhelyes. A kis létszámnak köszönhetően a gyermekek barátságos, családias légkörben tölthetik el a mindennapjaikat. A gyermekek napközbeni gondozását, nevelését 4 csoportszobában látjuk el.

Az intézményünkben dolgozó kisgyermeknevelők, dajkák és a kisegítő munkát végzők tudatosan, szakszerűen és magas színvonalon látják el munkájukat. Munkavégzésükre a gyermekközpontúság, a gyermeki személyiség tiszteletben tartása, a tenni akarás a jellemző.

A szülővel történő fokozatos beszoktatás lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy az idegen környezettel a biztonságot jelentő édesanya segítségével ismerkedjenek meg.

A kisgyermeknevelők naponta tájékoztatják a szülőket a gyermekükkel kapcsolatos eseményekről, szükség esetén pedig szívesen adnak tanácsot nevelési, gondozási problémák megoldásához.

A jól szervezett, folyamatos napirend biztosítja a gyermekek számára az állandóságot, az önállósodási törekvések erősödését, a tevékenységek folyamatosságát. A napirend rugalmasan alkalmazkodik a gyermekek életkori és egyéni igényeihez, szükségleteihez, évszakokhoz, otthoni napirendjükhöz.

A csoportszobákban található játékkészlet megfelel a gyermekek életkorának, fejlettségének és érdeklődésének.

Célunk a gyermekek fizikai, pszichés, értelmi és szociális képességeinek kibontakoztatása, támogatása, élményt nyújtó és részvételre motiváló foglalkozásokkal.

Fontos számunkra, hogy a gyermekek ismeretei bővüljenek: a mindennapi élet eseményeire, a természeti jelenségekre, ünnepekre, hagyományokra való ráfókuszálás által, életkoruknak megfelelő szinten.

Bölcsődénk tágas, füves, csendes játszókerttel várja a gyermekeket. Burkolt és füvesített terület egyaránt megtalálható benne, valamint homokozóval, beépített nagymozgást fejlesztő játékokkal rendelkezik.

Intézményünkben só-szoba is található, amely minden gyermek számára heti két – három alkalommal, késő ősztől kora tavaszig tartó időszakban áll rendelkezésre.

Bölcsődénk konyhája a HACCP előírásainak megfelel. A diétás ételek elkészítését dietetikus felügyeli. Eltérő étkeztetést csakis szakorvosi igazolással tudunk vállalni, a 37/2014 (IV/30.) EMMI rendelet 15§ alapján. Jelenleg tejfehérje, laktóz, glükóz, fruktóz, tojás, csirke, pulyka mogyoró allergiában, intoleranciában szenvedő gyerekek ellátását biztosítjuk.

Sok szeretettel várjuk a leendő „kiscsibéket”!