Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde

1141. Budapest, Mályva köz 12.

Tel.: 1/384-0356

e-mail: malyva@zugloibolcsik.hu

Vezető: Keresztesi Krisztina

Helyettes: Szabó Józsefné

 

Intézményünkbe Budapest XIV. kerület Zugló lakosainak 0-3 éves korú gyermekeit várjuk. A bölcsődei alapellátáson túl, korai fejlesztést biztosítunk a kerületben élő, Szakértői véleménnyel rendelkező gyermekek részére. Bölcsődénk jelenleg 96 férőhelyes, négy egységgel működik, melyből két egység fogad sajátos nevelési igényű gyermekeket integrált illetve részlegesen integrált formában.

Gyermekközpontú intézményünkben családias, nyugodt légkörben gondozzuk, neveljük a gyermekeket, szem előtt tartva az egyéni szükségleteket. Legfontosabb feladatunk megteremteni a feltételét annak, hogy a gyermekek a bölcsődében, biztonságban és jól érezzék magukat.

A gyermeket olyannak fogadjuk el amilyen, és az érzelmi biztonság megteremtése mellett a saját ütemében az egyéni szükségleteinek megfelelően biztosítjuk számára személyiségfejlődésének feltételeit.

  1. szeptembertől Zöldfenyő csoport A szobájában Montessori alcsoportot indítunk melyet később az egész csoportra szeretnénk kiterjeszteni. Maria Montessori módszere a gyermek alapos megismeréséből, megfigyeléséből indult ki, amit elméletekkel támasztott alá. Montessori a tanulás új formáját teremtette meg középpontban a gyermeki fejlődés öntörvényűségét állította, mivel a gyermek képes arra, hogy személyiségét egy belső késztetés alapján önmaga építse fel.

A bölcsődében helyben főzünk, saját főzőkonyhával rendelkezünk. Az ételsorok szakszerű és korosztályra specializált összeállítására különösen nagy figyelmet szentelünk.

Különböző típusú táplálék allergiás gyermekek étkeztetését is biztosítani tudjuk ételek elkészítését dietetikus felügyeli.

Az intézményünk családi házas övezetben helyezkedik el, nagy kerttel, a teraszon árnyékolóval rendelkezik. Az udvar nem közlekedési útvonalra néz, ezért ideális kint tartózkodásra. Az óvoda udvarától határkerítéssel védett, zárt, biztonságos terület a gyermekek számára. Az étkezés, az alvás, a sokszínű játék mozgáslehetőség feltételei adottak. Ezzel megteremtjük a bölcsődénkbe járó gyermekek részére az egészséges életvitel igényének kialakítását.

A családok támogatása, a szülői kompetencia növelése, a család és a bölcsőde közötti kapcsolat erősítése érdekében évente több alaklommal közös családi programokat szervezünk.

Külön szolgáltatásként a szabad férőhelyek függvényében időszakos gyermekfelügyeletet biztosítunk.