Mesevonat Bölcsőde

1142 Budapest, Öv utca 204-208.

Tel: 1/790-1861

Fax: 1/784-7432

E-mail: mesevonat@zugloibolcsik.hu

Vezető: Mészáros Krisztina

Helyettes:

 

A Mesevonat Bölcsőde Önkormányzati finanszírozásból, Európai Uniós támogatásból épült és 2016 tavaszán nyitotta meg kapuit a kisgyermekes családok előtt.

A bölcsődei alapellátást 2 gondozási egységben 48 férőhelyen biztosítjuk külön torna, fejlesztő és só szobával.  Színes csoportszobáink tágasak, világosak, a bútorok igazodnak a gyermekek életkorához és fő tevékenységükhöz, a játékhoz.

A kerületben egyedülálló módon, külön csoportban működik az időszakos gyermekfelügyelet, ahol térítés ellenében, akár napi pár órára is fogadunk gyermekeket. A felügyelet díja 950 Ft/minden megkezdett óra, továbbá azt az étkezési díjat kell fizetni, amikor valamelyik étkezés idejében a bölcsődében tartózkodik a gyermek.

Célja, hogy a Gyesen, Gyeden lévő kismamák el tudják a hivatalos ügyeiket intézni, elmenjenek egy állás interjúra, tanfolyamra vagy éppen egy szépségszalonba.

Ez a szolgáltatás reggel 8 órától 16 óráig vehető igénybe.  Két szakképzett kisgyermeknevelő csúsztatott munkarendje biztosítja a gyermekek felügyeletét, gondozását, nevelését.

Rendelkezünk egy többfunkciós, kb. 30 fő befogadására alkalmas „közösségi” helyiséggel is, ami alkalmas szülői értekezletek, különböző családi ünnepekhez kapcsolódó rendezvények, szakmai továbbképzések, megbeszélések befogadására.

További szolgáltatásaink:

  • Nyújtott nyitva tartás 19 óráig.
  • Só szoba

Az alapellátás keretén belül tudjuk fogadni a Pedagógiai Szakszolgálat és a Korai fejlesztő javaslatával rendelkező sajátos nevelési igényű gyermekeket, gyógypedagógusok közreműködésével segítjük további fejlődésüket.

A csoportokban dolgozó kisgyermeknevelők magas szakmai szinten, elhívatottan nevelik, gondozzák a rájuk bízott kisgyermekeket. Törekszünk arra, hogy a gyermekek családias, szeretetteljes légkörben érezzék magukat.

Egyéni fejlettségi szintjüket, életkori sajátosságaikat figyelembe véve segítjük a gyermekek fejlődését.

Nagyon fontos számunkra a családok és a bölcsőde partneri kapcsolata, a szülői kompetencia tiszteletben tartása, ennek elmélyítésére közős programokat szervezünk.

Főzőkonyhánkon korszerű konyhatechnológiai eljárásokkal készítjük a gyermekek ételeit, valamint speciális étkeztetést biztosítunk az átlagtól eltérő étkezésű (tej, tojás) gyermekeknek.

„Akkor jó a világ, ha jó benne gyermeknek lenni.”