Zuglói Egyesített Bölcsődék

„Aggodalmaskodunk amiatt, hogy gyermekeink semmittevéssel töltik az időt, Micsoda!
Hát semmittevés boldognak lenni? Ugrálni, játszani, rohangálni naphosszat?
Soha életében nem lesz még ennyire elfoglalt.”

Jean-Jacques Rousseau

Vadvirág Bölcsőde

146. Budapest, Thököly út 92.

Tel.: 1/383 – 3318

e-mail: vadvirag@zugloibolcsik.hu

Vezető: Balázs Katalin

Helyettes: Kelemen Edit

Bölcsődénk 42 férőhelyes, nem bölcsődének épült. 2006 nyarán teljesen felújították, sárga színével derűs színfoltja lett a Thököly útnak. Bár a ház a forgalmas útra néz, terasza és kertje a liget felé terül el. Közlekedési eszközökkel jól megközelíthető.

Nyílt napokon lehetőséget biztosítunk a szülőknek, hogy megismerhessék bölcsődénket, munkatársainkat, a gyermeket majdan körülvevő környezetet.

A gyermek – a család utáni – első közössége a bölcsőde, ekkor válik el először szüleitől, ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a fokozatos beszoktatásra.

Bölcsődei nevelésünk – gondozásunk célja a gyermekek sokoldalú, harmonikus testi – lelki, szociális fejlődésének elősegítése, az érzelmi és fizikai biztonság megteremtése.

Elsősorban a kisgyermekek igényeit tartjuk szem előtt, és felelősséget érzünk a szülők tájékoztatásáért. Kulcsfontosságú a családokkal való együttműködés, a kölcsönös bizalmon alapuló korrekt partneri viszony kialakítása.

A hozzánk járó gyermekek egyéni fejlődési tempójához igazodik a folyamatos napirendünk. Célunk a derűs, szeretetteljes érzelmi biztonságot nyújtó légkör megteremtése.

Udvarunk játékai az EU szabványnak megfelelően készültek, biztonságosak, melyek elősegítik a gyermekek mozgásfejlődését.

A gyermekek alapszükséglete a játék, amelyen keresztül tapasztal, ismerkedik a világgal és önmagával, ezért minél több időt, helyet biztosítunk az elmélyült játékra.

Az egészséges életmód és táplálkozás fontosságának hangsúlyozásával nagy gondot fordítunk a gyermekek élelmezésére. Lehetőleg friss alapanyagokból az évszaknak megfelelően saját konyhánkban főzünk.

Minden jog fenntartva © Zuglói Egyesített Bölcsődék.
A honlap lelke WordPress.
JoeGlad