Zuglói Egyesített Bölcsődék

„Aggodalmaskodunk amiatt, hogy gyermekeink semmittevéssel töltik az időt, Micsoda!
Hát semmittevés boldognak lenni? Ugrálni, játszani, rohangálni naphosszat?
Soha életében nem lesz még ennyire elfoglalt.”

Jean-Jacques Rousseau

Micimackó Kuckója Bölcsőde

1149. Budapest, Bölcsőde u. 1.

Tel: 1/383 – 2916

e-mail: micimacko@zugloibolcsik.hu

Vezető: Susán Mihályné

Helyettes: Bucsku Brigitta

Bölcsődénk, melyet Micimackó Kuckójának neveztünk el a 3 éven aluli gyermekek szeretetteljes gondozására, nevelésére vállalkozik.

Feladatunknak a családokkal együttműködve a gyermeki szocializációt, az egészséges testi és lelki fejlődést, az elemi szokások, viszonyulások kialakulásának segítését tekintjük.

A jó családi bánásmódhoz hasonlóan, egészséges környezetben, megértő, együtt érző nevelői magatartással, a gyermeki személyiség maximális tiszteletével, az egyéni igényeket kielégítő gondozással, a szabadság és a korlátozás kellő arányával, a biztonság és bizalom megteremtésével, a gyermek feltétel nélküli elfogadásával kívánjuk elérni célunkat.

Hitvallásunk, az őszinte, együttérző, szeretetteljes elfogadás.

A bölcsőde kertes környezetben található egy emeletes egyedi tervezésű épület, mely az 1960-as években épült. Ősfás környezetben három különálló gondozási egységben fogadjuk a gyermekeket. A gyermekszobák világosak, berendezése lehetőséget biztosít a gyermekek színes játéktevékenységéhez. A játékkészlet gazdag, a korcsoportnak megfelelő szakmai szempontok alapján válogatott. A gyermekek pihenésére a minden egységhez tartozó alvószobában van lehetőség.

1985-től napjainkig folyamatosan korszerűsítik az intézményt.

Szakmai programunkban nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésre.

Somadrin oldatos só-szobánk sóbarlanghoz, tengeri sós levegőhöz hasonló klímát biztosít. Ősztől -tavaszig prevenciós céllal használjuk, megelőzve a felsőlégúti megbetegedéseket és az allergiás tüneteket.

2017-től fény- és hangterápiás szobával gazdagodtunk, ahol régi diavetítővel a korosztálynak megfelelő mesék vetítésével nyújtunk plusz élményeket. Alkalmazzuk a különböző színek gyógyító erejét, mely mindenképpen pozitív hatással lehet szervezetünkre.

A bölcsőde kertje 2000 m2. Ligetes, fás. Jól felszerelt. Kitűnő környezetet biztosít a napközbeni szabad levegőn való mozgásra. A változatos mozgásfejlesztő eszközök lehetőséget biztosítanak az ügyesség fejlesztésére és a bátorság kipróbálására. A homokkal való ismerkedésre, az alkotásra a két udvari homokozó ad lehetőséget. Mivel a gyermekek játékidejük nagy részét a szabadban töltik, annak érdekében, hogy a kialakulófélben lévő utánzó játékot gyakorolhassák, elkülönítve hangulatos „baba házat” készítettünk számukra. Asztalokat, székeket teszünk az udvarra, így konstruálhatnak, építhetnek az erre szolgáló eszközökből, fejleszthetik kézügyességüket, rajzolhatnak, festhetnek.

A bölcsőde saját konyhával rendelkezik. Nagy figyelmet fordítunk a gyermekek jó minőségű korszerű táplálására.

Minden jog fenntartva © Zuglói Egyesített Bölcsődék.
A honlap lelke WordPress.
JoeGlad