Zuglói Egyesített Bölcsődék

„Aggodalmaskodunk amiatt, hogy gyermekeink semmittevéssel töltik az időt, Micsoda!
Hát semmittevés boldognak lenni? Ugrálni, játszani, rohangálni naphosszat?
Soha életében nem lesz még ennyire elfoglalt.”

Jean-Jacques Rousseau

Mesevonat Bölcsőde

1142 Budapest, Öv utca 204-208.

Tel: 1/790-1861

Fax: 1/784-7432

e-mail: mesevonat@zugloibolcsik.hu

Vezető: Mészáros Krisztina

Helyettes: Józsa Éva

sz2020

A Mesevonat Bölcsőde Önkormányzati finanszírozásból és Európai Uniós támogatásból épült és 2016 tavaszán nyitotta meg kapuit a kisgyermekes családok előtt.

A bölcsődei alapellátást 2 gondozási egységben 48 férőhelyen biztosítjuk külön torna, fejlesztő és só szobával.  A csoportokban dolgozó kisgyermeknevelők magas szakmai szinten, elhívatottan nevelik, gondozzák a rájuk bízott kisgyermekeket. Törekszünk arra, hogy a gyermekek családias, szeretetteljes légkörben érezzék magukat.

Egyéni fejlettségi szintjüket, életkori sajátosságaikat figyelembe véve segítjük a gyermekek fejlődését.

Színes csoportszobáink tágasak, világosak, a bútorok igazodnak a gyermekek életkorához és fő tevékenységükhöz, a játékhoz.

Nagyon fontos számunkra a családok és a bölcsőde partneri kapcsolata, a szülői kompetencia tiszteletben tartása, ennek elmélyítésére közős ünnepeket, kézműves programokat szervezünk.

Az alapellátás keretén belül tudjuk fogadni a Pedagógiai Szakszolgálat és a Korai fejlesztő javaslatával rendelkező sajátos nevelési igényű gyermekeket, fejlesztő pedagógusok közreműködésével segítjük további fejlődésüket.

Rendelkezünk egy többfunkciós, kb. 30 fő befogadására alkalmas „közösségi” helyiséggel is, ami alkalmas szülői értekezletek, különböző családi ünnepekhez kapcsolódó rendezvények, szakmai továbbképzések, megbeszélések befogadására.

A kerületben egyedülálló módon, külön csoportba, mint szolgáltatás – időszakos gyermekfelügyelet – fogadunk 12 kisgyermeket, akár napi pár órára is térítés ellenében. A gyermek felügyelet díja 450 Ft/minden megkezdett óra, továbbá azt az étkezési díjat kell fizetni, amikor valamelyik étkezés idejében a csoportszobában tartózkodik a gyermek.

Célja, hogy a Gyesen, Gyeden lévő kismamák el tudják a hivatalos ügyeiket intézni, elmenjenek egy állás interjúra, tanfolyamra vagy éppen egy szépségszalonba.

Ez a szolgáltatás reggel 8 órától 16 óráig vehető igénybe.  Két kisgyermeknevelő csúsztatott munkarendje biztosítja a gyermekek felügyeletét, gondozását.

További szolgáltatásaink:

  • Nyújtott nyitva tartás 19 óráig.
  • Só szoba.

Főzőkonyhánkon korszerű konyhatechnológiai eljárásokkal készítjük a gyermekek ételeit, valamint speciális étkeztetést biztosítunk az átlagtól eltérő étkezésű (tej, tojás) gyermekeknek.

Dolgozói létszámunk:

Kisgyermeknevelő:12 fő (10 fő a 2 gondozási egységben az alapellátásra

+ 2 fő a szolgáltatások biztosítására

Bölcsőde orvos: 1 fő (részállásban)

Bölcsődei dajka: 2 fő

Konyhai dolgozó: 4 fő (1 fő élelmezésvezető, 1 fő szakácsnő, 2 fő konyhalány)

Dietetikus:1 fő

Technikai dolgozó: 1 fő

Mosónő: 1 fő

Fűtő – kertész: 1 fő

Csoportjaink:

Kék csoport: „ A” szoba 12 fő  „B” szoba 12 fő

Narancs csoport: „A” szoba 12 fő  „B” szoba 12 fő

A bölcsőde munkarendje:

A bölcsőde a fenntartó rendelkezése alapján, 5 napos munkarend szerint üzemel,(hétfőtől-péntekig) lépcsőzetes munkakezdéssel, illetve befejezéssel. Nyitvatartási idő: 6-18 óra.

Megközelíthetőségünk:

BKV járművekkel: 62, 62 A, 69-es villamossal, valamint az 5, 124, 125-ös autóbusszal.

„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!”

Minden jog fenntartva © Zuglói Egyesített Bölcsődék.
A honlap lelke WordPress.
JoeGlad