Zuglói Egyesített Bölcsődék

„Aggodalmaskodunk amiatt, hogy gyermekeink semmittevéssel töltik az időt, Micsoda!
Hát semmittevés boldognak lenni? Ugrálni, játszani, rohangálni naphosszat?
Soha életében nem lesz még ennyire elfoglalt.”

Jean-Jacques Rousseau

Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde

1141. Budapest, Mályva köz 12.

Tel.: 1/384-0356

e-mail: malyva@zugloibolcsik.hu

Vezető: Mikó Lajosné

Helyettes: Szabó Józsefné

Módszertani bölcsődeként 1976. január 16 óta üzemelt a 1141 Mályva köz 12 sz. alatt. A módszertani feladatok ellátására a kijelölés 2002-ben szűnt meg.

Az ezzel kapcsolatos tennivalókat a Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde Szakmai programja tartalmazza.

Bölcsődénk jelenleg 96 férőhelyes, 4 csoporttal működik (elnevezésük: Barackvirág, Zöldfenyő, Lilaakác, Kék nefelejcs). Eredetileg 100 férőhelyes volt megszüntetett 20 férőhelyén az egyesített bölcsődék központja és a továbbképzéseket szolgáló előadóterem működik.

Családi házas övezetben helyezkedik el, nagy kerttel, a teraszon árnyékolóval rendelkezik. A kint altatás az időjárás függvényében biztosított. Két bejáratán két – két csoportot lehet megközelíteni. Csoportonként két szoba, egy közvetlenül kapcsolódó fürdőszoba, átadó, játéktároló, elkülönítő tartozik.

A négy csoportból három a szobán keresztül kapcsolódik a közös nagy udvarhoz, egy csoportból (Barackvirág) az átalakítást követően az átadóból nyíló ajtón lehet az udvarra kimenni.

A gyermekeket úgy, és olyannak fogadjuk el, amilyen és az érzelmi biztonság megteremtése mellett a saját ütemében, az egyéni szükségleteinek megfelelően biztosítjuk számára egyéni bánásmóddal fejlődésének feltételeit.

„ A gyermek fejlődése szempontjából döntő fontosságú, hogy érezze, nem csak szeretik, de olyannak szeretik, amilyen” ( Hermann Alice)

 

 

 

 

 

 

 

Minden jog fenntartva © Zuglói Egyesített Bölcsődék.
A honlap lelke WordPress.
JoeGlad