Zuglói Egyesített Bölcsődék

„Aggodalmaskodunk amiatt, hogy gyermekeink semmittevéssel töltik az időt, Micsoda!
Hát semmittevés boldognak lenni? Ugrálni, játszani, rohangálni naphosszat?
Soha életében nem lesz még ennyire elfoglalt.”

Jean-Jacques Rousseau

Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde

1141. Budapest, Mályva köz 12.

Tel.: 1/384-0356

e-mail: malyva@zugloibolcsik.hu

Vezető: Mikó Lajosné

Helyettes: Szabó Józsefné

Intézményünkbe Budapest XIV. kerület Zugló lakosainak 0-3 éves korú gyermekeit várjuk. A bölcsődei alapellátáson túl, korai fejlesztést biztosítunk a kerületben élő, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottsági Intézménye által kiadott Szakértői véleménnyel rendelkező kisgyermekek részére.

Gyermekközpontú intézményünkben családias, nyugodt légkörben gondozzuk, neveljük a gyermekeket, szem előtt tartva az egyéni szükségleteket. Legfontosabb feladatunk megteremteni a feltételét annak, hogy a gyermekek a bölcsődében, biztonságban és jól érezzék magukat.

A gyermeket olyannak fogadjuk el amilyen, és az érzelmi biztonság megteremtése mellett a saját ütemében az egyéni szükségleteinek megfelelően biztosítjuk számára személyiségfejlődésének feltételeit.

A bölcsődénk családi házas övezetben helyezkedik el, nagy kerttel, a teraszon árnyékolóval rendelkezik. Az udvar nem közlekedési útvonalra néz, ezért ideális kint tartózkodásra. Mind két bejáratán két – két csoportot lehet megközelíteni. Az óvoda udvarától határkerítéssel védett, tehát zárt, biztonságos terület a gyermekek számára. Az étkezés, az alvás, a sokszínű játék mozgáslehetőség feltételei adottak. Ezzel megteremtjük a bölcsődénkbe járó gyermekek részére az egészséges életvitel igényének kialakítását.

Csoportonként két szoba, egy közvetlenül kapcsolódó fürdőszoba, átadó, játéktároló, elkülönítő található. Mind a négy csoportból (Pipacs, Zöld fenyő, Napvirág, Kéknefelejcs) az átadóból nyíló ajtón lehet az udvarra kimenni.

Az udvaron homokozók, és „vízpermetezők” segítik a nap, a víz és a levegő edző hatásának kihasználását. Az árnyat adó sok fa alatt mozgásfejlesztő eszközök biztosításával a nagy melegben is lehetőség van a kötetlen mozgásra. Az autózáshoz, biciklizéshez, labdázáshoz aszfaltozott illetve gumiburkolattal ellátott rész van kialakítva

Bölcsődénkben só szobát működtetünk, melyben Somadrin só oldatot párologtatunk.  A téli időszakban, amikor kevesebbet tartózkodunk az udvaron, a gyermekek egészsége megóvásának egyik módja a só szobában végzett játéktevékenység.

A családok támogatása, a szülői kompetencia növelése, a család és a bölcsőde közötti kapcsolat erősítése érdekében évente több alaklommal közös családi programokat szervezünk.

Minden bölcsődés korú gyermeket szeretettel várunk!

„ A gyermek fejlődése szempontjából döntő fontosságú, hogy érezze, nem csak szeretik, de olyannak szeretik, amilyen” ( Hermann Alice)

Minden jog fenntartva © Zuglói Egyesített Bölcsődék.
A honlap lelke WordPress.
JoeGlad