Zuglói Egyesített Bölcsődék

„Aggodalmaskodunk amiatt, hogy gyermekeink semmittevéssel töltik az időt, Micsoda!
Hát semmittevés boldognak lenni? Ugrálni, játszani, rohangálni naphosszat?
Soha életében nem lesz még ennyire elfoglalt.”

Jean-Jacques Rousseau

Beiratkozás

 

Jelentkezés a bölcsődébe

Fő célunknak tekintjük, hogy a gyermekek a szülők munkaideje alatt nyugodt, szeretetteljes légkörben, családias hangulatban, egyéni bánásmódban részesülve nevelkedjenek intézményeinkben.

Nevelési szemléletünk, mely közelít a családi neveléshez, segíti a gyermekek közösségi élethez való alkalmazkodást.

Ha a család eldöntötte, hogy a gyermeküket bölcsődébe szeretnék beíratni, akkor a következő a teendőjük:

A tavaszi nyílt napok alkalmával betekintést nyerhetnek a bölcsőde életébe, kérdéseikre választ kaphatnak. A további teendőkkel kapcsolatban, és a bölcsődei jelentkezés időpontjáról is tájékoztatást kapnak.

A beiratkozás pontos idejéről honlapunkról, illetve a Zuglói Lapokból is értesülhetnek.

A lakcímkártyával történő személyes jelentkezés során, adatok leadása után kapnak a szülők jelentkezési lapot, melyet munkáltatóval leigazoltan, kitöltve, és a védőnői környezettanulmánnyal az adott jelentkezési határidőig kell visszahozni.

A nyár végén tájékoztató jellegű szülői értekezleten értesülnek a beszoktatás kezdetéről, menetéről és minden kérdésükre választ kapnak.

 

Néhány szó a bölcsődei beszoktatásról

 

Sokéves tapasztalatunk alapján állítjuk, hogy a gyermekek számára a szülővel történő és fokozatos beszoktatás a legideálisabb.

A gyermekeknek könnyebb így az alkalmazkodás, mert családtaggal együtt ismerkednek az új környezettel. A beszoktatás előtt, vagy a beszoktatás első napjai egyikén (időpont egyeztetés után) családlátogatásra megyünk, hogy a kisgyermeket saját környezetében is megfigyelhessük, és ő is ismerkedhessen velünk.

Bölcsődei jelentkezési lap 2020

Minden jog fenntartva © Zuglói Egyesített Bölcsődék.
A honlap lelke WordPress.
JoeGlad